zondag 23 september 2012

Terugblik op vrijdag 21 september

Lieve luisteraars,

wat een inspirerende avond in Het Voorleestheater was het, afgelopen vrijdag. Met de auteurs Murat Isik, Anke Kranendonk en Henk Rijks. De contrasten waren groot, maar ieder wist met verve zijn/haar eigen ruimte op het podium in te nemen. Juist die afwisseling en variatie maken het Voorleestheater zo'n leuke formule. Zelf ben ik een fan van de dialogen en meerspraken die auteurs voor elkaar en zichzelf schrijven, altijd een fris element van een leuke voorleesavond.
Deze keer gooide ook klankkunstenaar Danibal hoge ogen met zijn Dadafolk-intermezzi. Zijn stijl past uitstekend in een luisteromgeving, omdat hij een woordeloos verhaal vertelt, waar je net zo ademloos naar kunt luisteren als naar het proza, nieuwsgierig naar wat er verder komt en hoe dat zal klinken. Ik maakte in gesprek met hem een vergelijking met boeken zonder woorden, die ik ook graag mag lezen. De verhalen die daarin verteld worden lijken aanspraak te maken op een ander hersendeel, waardoor je helemaal in balans komt. Zo sloten het literaire entertainment en de bijdrage van Danibal ook naadloos op elkaar aan.


Inmiddels hebben zich op Twitter nieuwe fans gemeld, er heeft er zelfs een acuut het nieuwe boek Incognito van Henk Rijks aangeschaft naar aanleiding van haar komst naar het Voorleestheater. Moge deze avonden nog velen inspireren, ondermeer tot boeken lezen.

De organisatie krijgt steeds meer ondersteuning, voor de programmering van Uitgeverij AtlasContact, en voor het sponsoren van boeken die we verloten. Vrijdagavond gingen drie winnaars blij naar huis met ieder een boek van een optredend auteur. Deze waren ter beschikking gesteld door Boekhandel Kiekeboek, Boekhandel Spijkerman en door Athenaeum Boekhandel. Die laatste zal in de nabije toekomst alle te verloten boeken van Het Voorleestheater sponsoren. En daar zijn we blij mee!

In een volgend bericht zullen we onthullen wat het programma van vrijdag 19 oktober behelst want ook dat ziet er weer uit om van te watertanden. Heel graag tot dan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten