woensdag 3 oktober 2012

Het Programma van Oktober!

Op vrijdag 19 oktober a.s. treden bij ons voor het voetlicht:


- de schrijfster Mirjam Brandenburg, die in augustus van dit jaar debuteerde met de verhalenbundel Vondelingen. Zij schreef louter kakelvers proza, speciaal voor Het Voorleestheater, en heeft er zin in.

- schrijfster en cabaretière Irene van der Aart, die afgelopen woensdag 17 oktober (jaja) debuteerde met haar boek De Boer op. Ontstaan uit eerder verschenen columns in De Gelderlander en bewerkt tot een grappig en heus liefdesverhaal, pendelend tussen stad en platteland.

- de eerder genoemde schrijver A.H.J. Dautzenberg, die veel merkwaardige publiciteit genereerde, maar wiens literaire kwaliteiten alle trivialiteiten ontstijgen, laat zich helaas verexcuseren. Gelukkig hebben wij in Joubert Pignon een meer dan waardige opvolger gevonden, temeer daar zijn eersteling Er gebeurde o.a. niets juist vorige week bij Athenaeum Haarlem het levenslicht zag. Joubert is een prachtige aanwinst in literatuurland, en zeker ook als voorlezer de moeite waard.
Dautzenberg komt graag een andere keer, en daar gaan wij hem graag aan houden.

- De muziek wordt tijdens deze nu al gedenkwaardige aflevering van Het Voorleestheater verzorgd door de twee leadzangers van De Marginalen, Jan Willem Reitsma en Bert Apeldoorn.

Kortom, iedere deelnemer afzonderlijk is al een reden om te komen, maar deze line up bij elkaar... dat wordt onvergelijkbaar onvergetelijk. Komt! Allen.

Op vrijdag 19 oktober naar Het Voorleestheater, café De Hoofdmeester, zijlstraat 18, Haarlem.
Aanvang 20.30 uur, entree 6 euro.

Presentatie: Gerrie Hondius

U wordt allen van harte uitgenodigd om de aanwezige schrijvers en muzikanten van drankjes te voorzien en zo uw eigen meet&greet te organiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten