zondag 21 oktober 2012

Het Voorleesfeest van 19 oktober jl.

Driewerf, vierwerf nee!
Wij zijn geen poëziecafé!

Dit was echt feest. Afgelopen vrijdag in café De Hoofdmeester, een volle bak met enthousiast en intelligent luisterpubliek, goedlachs maar ook muisstil waar dat wenselijk was. Drie ervaren voorlezers die met veel plezier hun ding deden en iedereen lieten meegenieten. Kakelvers proza, afgewisseld met muziek en lied.

Toeval. Het thema van de avond. Het toeval wilde dat, door de afzegging van Dautzenberg, de hele line up bestond uit auteurs die zojuist waren gedebuteerd, en ook nog eens alledrie in Haarlem. Daarbij hadden ze alledrie al een dosis podiumervaring, en wond men moeiteloos de zaal om de vinger.Daarbij bleek Irene ook nog een van de optredende muzikanten te kennen, had twee weken eerder nog met hem gewerkt, etcetera. Dat soort toeval.

Wie waren het? Irene van der Aart, Mirjam Brandenburg en Joubert Pignon als 'de auteurs', plus Jan Willem Reitsma en Bert Apeldoorn als 'de muzikanten'. De laatste twee zijn een smaldeel van De Marginalen, een zeskoppige band die helaas niet past in De Hoofdmeester als er ook nog publiek bij moet. Wegens groot succes van dit (toevallig ook weer) debuut, zijn zij voortaan ook als tweetal te boeken. Doen! Trouwens: Iedereen is te koop. De boeken ook:

De Boer op van Irene van der Aart, beleefde al haar tweede druk tijdens de boekpresentatie.
Vondelingen van Mirjam Brandenburg, de schrijvende ambtenaar.
en
Er gebeurde o.a. niets, van Joubert Pignon - een man die ons nog vaak gaat verbazen.

Overigens werden al die boeken uitgegeven door AtlasContact, maar dat is geen toeval, want die geven louter geweldige boeken uit.

Na de verloting gingen er drie blije winnaars aan de haal met de gewonnen boeken, beschikbaar gesteld door Athenaeum Boekhandel.

Op 16 november is er weer een voorstelling in Het Voorleestheater. Binnenkort wordt het programma op deze site bekend gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten