dinsdag 5 maart 2013

Het programma van vrijdag 19 april

Lieve luisteraars,

op vrijdag 19 april zijn we er weer, en gaan we welgemoed verder. De auteurrrrrrrs (tromgeroffel) zijn:

Wanda Reisel
P.F. Thomése
en
Sylvia Hubers

Zang en muziek worden verzorgd doorrrrrrr (tromgeroffel):

Johan Hoogeboom.Van Wanda Reisel verscheen al menige mooie roman, zoals Het Blauwe Uur, Nacht over Westwoud, en Plattegrond van een jeugd. Van die laatste sprak zij zelf het luisterboek in, en die is prachtig. Reden genoeg om haar te vragen voor het Voorleestheater! Tot onze vreugde zegde ze toe.

Ook P. F. Thomése behoeft door zijn literaire staat van dienst geen nadere introductie, al heerst er soms verwarring over de man die schuilt achter zowel het aangrijpende en persoonlijke Schaduwkind als het Bamischandaal (met J. Kessels). Van vele markten thuis, deze Frans - wij mogen Frans zeggen - en dus de hoogste tijd om hem zelf te komen ontmoeten bij De Hoofdmeester.


Een andere lokale èn nationale held is 'onze eigen' Sylvia Hubers. Op jongstleden nieuwjaarsdag schudde zij met grote vreugde 4 jaar stadsdichterschap van Haarlem van zich af om zich meer te richten op het schrijven van kort en vreemd proza. Des te welkommer in ons Voorleestheater dus. Als lid van de vaste kern van De Vorlesebühne kent zij het klappen van de voorleeszweep maar al te goed.


Johan Hoogeboom kennen wij al jaren, en we kunnen zijn grootste hits ook meezingen. Wij maakten dus een vreugdesprongetje toen hij zijn medewerking gretig toezegde. Wilt u voorbeeldjes? Klik dan hier, hier en/of hier.

Alweer een mooie avond om ons op te verheugen. Verheugt u mee? De voorpret is niet onbelangrijk. Maar het beste is om het verlangen ook te verzilveren. Kom dus op vrijdag 19 april naar café De Hoofdmeester, Zijlstraat 18 in Haarlem. Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten