zaterdag 4 mei 2013

Hoe het was

Op vrijdag 19 april jongstleden mochten wij weer 3 literaire coryfeeën en een muzikaal taaltalent verwelkomen. We schrijven over P. F. Thomése, Wanda Reisel en Sylvia Hubers als de voorlezende schrijvers, en Johan Hoogeboom als de zingende en musicerende tekstdichter - soms ook wel de vrolijke noot.

Het publiek werd getrakteerd op een aaneenschakeling van parels en juweeltjes. Het thema van deze editie was Keuzes, en opmerkelijk was dat de auteurs zichzelf daarbij niet van makkelijke succesjes hadden bediend. Thomése had zijn vriend J. Kessels (the movie, het Bamischandaal) met opzet inTilburg achtergelaten, en gekozen voor gevoelig werk en diepgang. Vooral zijn Brief aan Mezelf (toen ik 19 was) maakte indruk. Net als hij had Wanda Reisel meer dan eens de dood en de sterfelijkheid beschreven in hun voorleesrepertoire. Met gevoel voor theater nam zij diverse voorleesposes aan, las met mooie stem, weemoed en ironie, subtiel maar onvermijdelijk. Ook Sylvia Hubers had een aantal stukken in die trant ingezonden, maar las de keuze van de redactie: ander, lichter werk, wat als schakel in de ketting van de voorleesavond goed tot haar recht kwam.
Johan Hoogeboom kon voor ieder intermezzo een andere sfeer kiezen uit zijn omvangrijke oeuvre, en koos meer voor licht dan gevoelig, zoals zijn meezinger Geef Beverwijk Terug Aan De Natuur.

Meer over deze avond leest u op http://www.dagklad.nl/2013/04/20/voorleestheater/

Een bijzondere avond was het, waar we met veel plezier en grote bewondering aan terug denken. En intussen verheugen we ons op de editie van Mei, waarin weer hele andere auteurs en een bijzondere gastmuzikant voor het voetlicht zullen treden. Maar hierover later meer. Noteert u het wel alvast in uw literaire agenda? Vrijdag 17 mei zien we ook u graag in Café De Hoofdmeester.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten